Andagt: Du er kaldet til samfund med Jesus.

Trofast er Gud, ved hvem i blev kaldet til samfund med hans Søn Jesus Kristus, vor Herre.” 1 Kor. 1,9

Apostlen Paulus skriver i sit første brev til Timoteus: ”Allerførst formaner jeg da at frembære bøn, påkaldelse, forbøn og tak for alle mennesker,..” (1 Tim. 2,1). Det er den samme mand som også skrev ”Bed uden ophør.” til Tessalonikerne (1 Thess. 5,17).

Paulus ligger så stor vægt på bønnen at han ligefrem siger ”Allerførst..”. Dvs. før alt andet. Dit personlige samfund med Jesus kommer foran din familie, din tjeneste og alle dine kristne aktiviteter. Ja, dit indre samfund med Jesus har større betydning end alle andre behov i dit liv.

Læg mærke til rækkefølgen – frembære bøn (det personlige indre samfund), påkaldelse, forbøn og tak for alle mennesker - derefter kommer konger, mænd i høje stillinger osv.

Uden dette daglige indre personlige samfund med Jesus er du ikke brugbar og bevægelig for Helligånden til åndeligt arbejde.

Jeg mindes, du sagde: ”Søg mit åsyn!” Dit åsyn søger jeg, Herre;..” Sl. 27,7

Lad Guds Ånd få lov til at tale til dig i dag. Lad ham få lov til at drage dig dybere ind i dette samfund. Lad dig fylde af bønnens og nådens Ånd og du skal få lov til at opleve det samme som Paulus, at ”Trofast er Gud”. Det er ham som kalder på dig.

Ligeledes kommer Ånden os til hjælp i vor magtesløshed; thi hvad vi rettelig bør bede om, forstår vi ikke, men Ånden selv går i forbøn for os med uudsigelige sukke. Og han, som ransager hjerterne, ved, hvad Åndens attrå er, thi efter Guds vilje går Ånden i forbøn for hellige.” Rom. 8,26-27.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar