Andagt: Gud er større end dit hjerte

...Thi Gud er større end vort hjerte og kender alt. I elskede, hvis vort hjerte ikke fordømmer os, har vi frimodighed over for Gud,..” 1 Joh. 3,20-21

Gud er større end dit og mit hjerte og kender alt. Han kender alle ting i sin rette sammenhæng. Han er større end hvad dine følelser fortæller dig. Han kender til alle dine vanskeligheder, alle de gange du er blevet misforstået og hvor du misforstår andre. Og dog, kalder Guds Ord dig for ”elskede”. Jesus elsker dig.

Ikke al fordømmelse kommer fra Satan, megen fordømmelse kommer fra dit eget hjerte i form af selvbebrejdelse og selvanklage.

Vi har det med at sætte Gud ind i vores egne små kasser og forståelsesrammer. Rammerne kan være fine nok, hvis vi samtidig erkender at der også er meget vi ikke forstår. Noget vi ikke har set i sin rette sammenhæng.

På den måde kan vi nemt komme til at stå som Jobs venner, der i stedet for at være til hjælp for Job ved at pege på Gud, begyndte at søge efter fejl i Jobs liv. De kom med al den ”rigtige teologi”. Den var bare anvendt i utide.

Her til sidst vil jeg citerer C. O. Rosenius:
Alle lovbuds lov: Alle andre bud bør indordne sig under det ene store bud ”Du skal elske..” Samt udlægges og anvendes med skyldigt hensyn til dette. Enhver gerning, der ikke tjener til menneskers gavn, er en ond gerning, selvom den skulle være gjort nøjagtigt efter ordlyden af et Guds bud. Gør du en sådan gerning, som ikke gavner, men skader, da gør en ond gerning- og det Guds ord, du grunder den på, har du enten misforstået eller anvendt i utide. For kærligheden er alle lovbuds lov og alle gerningers rettesnor. (Citat slut)
Fra bogen ”Når mange meninger opstår” Af C.O. Rosenius

Ingen kommentarer:

Send en kommentar