Andagt: Bekymringer – og andre tidsler.

Anderledes med dem, som blev sået blandt tidsler; det er dem, som har hørt ordet, men timelige bekymringer og rigdommens bedrag og alskens andre begæringer kommer ind og kvæler ordet, så det bliver uden frugt.” Mark. 4,18-19
(Læs evt. 4,3-9 + 13-20)

Vi kan møde mange tidsler på vores vandring med Jesus som forsøger at tage vores opmærksomhed væk fra Ordet - langsomt kvæle troen og stjæle vores indre liv med Gud.

Jesus nævner i denne lignelse, flere forskellige tidsler, som alle har det formål, at det ”...kvæler ordet, så det bliver uden frugt.”.

Jesus nævner - ”rigdommens bedrag” - at stole på sin velfærd og hvile i den ”tryghed” som Mammon kan give og ”...alskens andre begæringer”. Alt sammen tidsler som har den virkning at de ”...kvæler ordet, så det bliver uden frugt.”.

Kast alle jeres bekymringer på ham, thi han har omsorg for jer. Vær ædru og våg; jeres modstander, Djævelen, går omkring som en brølende løve og søger, hvem han kan opsluge. Stå ham imod, faste i troen; I ved jo, at jeres brødre her i verden må igennem de samme lidelser.” 1 Pet. 5,7-9

Kære bror og søster, kast ikke dine bekymringer på Mammon – han er en død afgud og kan ikke hjælpe – men KAST DINE BEKYMRINGER hen på Jesus, han HAR OMSORG FOR DIG.

En god måde at trække tidsler op på er at bringe det hele til Jesus og lade ham få lov til at være havemand i dit liv.

Vær ikke bekymrede for noget, men lad i alle ting, jeres ønsker komme frem for Gud, idet I beder og bønfalder under taksigelse; så skal Guds fred, som overgår al forstand, bevare jeres hjerter og jeres tanker i Kristus Jesus.” Fil. 4,6-7

I øvrigt, brødre! Alt, hvad der er sandt, hvad der er sømmeligt, hvad der er retskaffent, hvad der er rent, hvad der er elskeligt, hvad der har godt lov, al dyd og alt, hvad der er ros værd: DET SKAL I HAVE I TANKE!” Fil. 4,8

2 kommentarer:

  1. Finn forkynnelse - Herren har kalt oss og Han vil forsørge oss derfor vil jeg feste blikke på Jesus. Sal.23: "Sannelig, bare godhet og miskunnhet skal følge medmeg alle mitt livs dager. Og jeg skal bo i Herrens hus til evig tid." Dette er bare sant såfremt jeg følger etter Hyrdene Jesus, da, og bare da vil godhet og miskunhet skal følge meg, eller som det står på Dansk "Kun Godhed og Miskundhed følger mig alle mine Dage," og kanskje enda bedre fra Norsk 1930 hvor det står "skal efterjage mig alle mitt livs dager,". Amen. Nøkkelen til dette rikke livet ligger i hva vi SER 2Kor. 3:Men vi som med utildekket åsyn skuer Herrens herlighet som i et speil; vi blir alle forvandlet til det samme billede fra herlighet til herlighet, som av Herrens Ånd.

    SvarSlet
    Svar
    1. Amen Ivar. Det handler om åbenbarelse - har vi set Jesus i skriften - kender vi Ham som livet i os - Han er min godhed og min miskundhed. Tak for ordene Ivar, Gud Velsigne Dig.

      Slet