Andagt: Du må kende Jesus for at forstå skrifterne










Da åbnede han deres sind, så de forstod skrifterne.” Luk. 24,45

Du kan have læst teologi i mange år og dog alligevel ikke forstå denne lille sætning fra Lukas. At forstå skrifterne handler ikke kun om at du og jeg får en stor kundskab om mange ting – det bringer ingen åndelig forandring i vores liv.

Jesus siger: ”... ingen kan se Guds rige, hvis han ikke bliver født på ny.” Joh.3,3 til teologen Nikodemus da denne kommer til ham om natten.

Du bliver nødt til at opleve den nye fødsel før du kan forstå hvad Lukas skriver – den nye fødsel er starten på et personligt forhold til Jesus – uden denne oplevelse kender vi ikke Jesus.

Men er det da vigtigt at FORSTÅ skrifterne? Kan vi ikke bare bede og lade præsten om at forstå og udlægge Guds Ord?

Jesus siger: ”Hvis I bliver i mit ord, er I sandelig mine disciple, OG I SKAL FORSTÅ SANDHEDEN, og sandheden skal frigøre jer.” Joh. 8,31-32

Paulus skriver til Efeserne: ”Og jeg beder om, at vor Herres Jesu Kristi Gud, herlighedens Fader, vil give jer visdoms og åbenbarings Ånd i jeres erkendelse af ham, OG AT HAN VIL OPLYSE JERES HJERTES ØJNE, SÅ I FORSTÅR, hvilket håb han kaldte jer til,..” Ef. 1,17-18

Så både Jesus og Paulus taler altså om at forstå – Jesus taler om at være på vandring med Hans Ord, vokse i erkendelsen af sandheden og at Ordet på denne måde vil frigøre og forvandle vores liv.

Paulus beder om at Gud ”... vil give jer visdoms og åbenbarings Ånd i jeres erkendelse af ham,..” Med andre ord beder han om at Helligånden må ”... OPLYSE JERES HJERTES ØJNE, SÅ I FORSTÅR,..”.


Så kære læser, du må fødes på ny og efter at du har oplevet denne nye fødsel ønsker Jesus at lede dig ind i et personligt forhold til Guds Ord, hvor Helligånden for lov til at oplyse DIT hjertes øjne og give dig en dybere forståelse af hvad Han allerede har gjort for dig.

Men vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, FOR AT VI KAN LÆRE AT KENDE, hvad Gud i sin nåde har skænket os;..” 1 Kor. 2,12

Ingen kommentarer:

Send en kommentar